ßßß
składniki na 6 porcji:6 jajek ugotowanych na twardo2 zsiadłe mleka 800 ml2 jogurty gęste duże1/2 soku z cytryny1 mały pęczek koperku1/2 pęczka drobnego szczypiorku6 główek rzodkiewek (większe)4 ogórki małosolne3 ogórki świeże gruntowe2 pęczki młodej botwiny z buraczkami1 kostka bulionowasól, pieprz czarny świeżo zmielonyWykonanie:Botwinkę umyć, posiekać razem z liśćmi, buraczki obrać i pokroić w kosteczkę. Ugotować w kostce warzywnej na al dente.Ogórki świeże(bez miąższu)pokroić w kosteczkęrzodkiewki pokroić w kosteczkęOgórki małosolne zetrzeć na tarcezioła poszatkowaćUgotowaną botwinkę odcedzić. Dodać jogurty i zsiadłe mleko, warzywa, zioła,przyprawy oraz sok z cytryny.Jajka pokroić w ćwiartki. 1 jajko na 1 talerz chłodnika.

Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Sałatka z piersią kurczaka i świeżymi warzywamiBłyskawiczne ciasto z bitą śmietaną i owocami >