Wykonanie
< Batony
MusliWiosenna
sałata ze
szpinakiem,
tuńczykiem i
cieciorką >
Banana-Chocolatte-Coffee Coctail
Pyszny letni koktajl w ciekawym połączeniu
smakowym zblenderowanego
jogurtu,
kawy,
banana oraz rozpuszczonej
gorzkiej czekolady…aż buzia się
śmieje….ZapraszamSkładniki na 2 duże koktajle:(produkty mają być mocno schłodzone wcześniej w lodówce.)0.5 szklanki
mleka roślinnego (lub zwykłe chude)1 szklanka gęstego
jogurtu greckiego1 duży dojrzały
banan( zmrozić obranego 30 min w zamrażarce)3 łyżeczki granulowanej
kawy12 kosteczek
gorzkiej czekolady + 2 kostki na wierzchtroszkę
mleka do rozpuszczenia
czekoladyWykonanie:Do blendera wlewamy
mleko,
jogurt,
kawę oraz dodajemy pokrojonego
banana- blenderujemy aż do połączenia się składników.
Czekoladę rozpuszczamy w rondelku, dolewając
mleka aby konsystencja była płynno-gęsta.Do wysokich szklanek za pomocą długiej łyżki wkładamy rozpuszczoną
czekoladę- po obręczy szklanki z każdej strony.Następnie dopełniamy zblenderowanym smoothie, na wierzch kładziemy pokrojoną kosteczkę
czekolady.Smacznego!About Gosia DrohomireckaMam na imię Małgosia, mam 35 lat, mieszkam w północnej Danii i prowadzę blog o nazwie” Pani Kucharka” Na moim blogu znajdziecie przepisy kuchni polskiej, kuchni wegetariańskiej, kuchni zdrowej typu light oraz wpisy z ciekawych miejsc w Danii , ciekawostek związanych z tym
krajem oraz ludzi żyjących tutaj. Patrz zakładka : „Moja duńska kraina” Najczęściej robię najróżniejsze sałatki, które uwielbiam oraz eksperymentuję z koktajlami i
napojami na gorąco. Do moich ulubionych kuchni należą: włoska, azjatycka oraz libańska. Do moich ulubionych
napojów zaliczam
kawę z mlekiem. Do moich ulubionych deserów zaliczam wszystkie najzwyklejsze i najprostsze ciasta. Na blogu znajdziecie zatem przepisy na ciasta proste i nie skomplikowane. Czego nie lubię: długiego stania w kuchni, pracochłonnych potraw które zabierają zbyt wiele czasu. Zapraszam do skorzystania z moich przepisów lub chociaż zaczerpnięcia inspiracji dla Waszych kulinarnych przygód.View all posts by Gosia Drohomirecka >< Batony
MusliWiosenna
sałata ze
szpinakiem,
tuńczykiem i
cieciorką >