Makaron nieco w innym wydaniu jaki Wam do tej pory proponowałam....z kremowym serkiem, soczystymi, świeżymi pomidorami, szczypiorkiem i wędzonym łososiem...bardzo smaczne połączenie. Robi się go szybko i przyjemnie :) Przepis z miesięcznika BBC Good food.Składniki :250 g makarony farfalle175 g rozdrobnionego wędzonego łososia4 niewielkie pomidory lub 3 średnie pokrojone w niewielką kostkę250 g kremowego serka typu cream cheese : quark, philadelphia5 łyżek mlekamała garść posiekanego szczypiorku ( dałam mały pęczek )parmezan lub inny ser do podania ( u mnie feta )sól, pieprzNa patelnię wlewamy mleko, dodajemy ser. Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając aż serek się połączy z mlekiem i będzie kremowy. Dorzucamy pomidory, podgrzewamy minutkę. Po tym czasie dodajemy szczypiorek i łososia. Mieszamy. Dodajemy makaron. Serwujemy ze starym serem lub pokruszoną fetą. Ewentualnie doprawiamy.Smacznego :)„BIORĘ UDZIAŁ W KONKURSIE WWW.COOKINGGOODLOOKING.BLOG.PL ”