Wykonanie
Puszyste z lekką nutą
cytryny po prostu pyszne. Na każdą
porę dnia. Śmiało można zabrać w podróż bo świetnie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Przepis pochodzi z tej strony.
![](/Data/Images/kuchennefascynacje.blox.pl\2012_slash_06_slash_Kukurydziano-cytrynowe-pancakes/l/-2125215309.JPG)
Składniki :3
jaja1 szklanka
maślanki2 łyżki
oleju1/2 szklanki
mąki ( dałam pszenną)2 łyżki
cukru1 szklanka
mąki kukurydzianejsok z 1
cytryny ( mój dodatek )skórka otarta z 1
cytryny1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1/4 łyżeczki
solimasło do smażeniaW jednej misce lekko ubijamy
jajka, dodajemy
maślankę,
olej,
sok z cytryny mieszamy.W drugiej mieszamy resztę składników. Łączymy zawartość obu misek wlewając mokre składniki do suchych. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Na patelni rozpuszczamy odrobinę
masła (
masło dodajemy za każdym razem przed wylaniem kolejnej porcji ciasta ), wlewamy porcję ciasta. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Uwaga bo szybko rumienią się.Podajemy z ulubionymi dodatkami.Smacznego :)