Wykonanie
Dawno już nie
jadłam kalafiora jako dodatku do obiadu. Zamarzył mi się aromatyczny, smażony, najlepiej z jakimiś
przyprawami. I tak powstał żółty
kalafior niezwykle pyszny :) Wiem, że to żadna nowość ale ja jeszcze w takiej wersji nie
jadłam. I chociaż zrobiłam go po swojemu, moje
kubki smakowe pobudził ten przepis :)

Składniki :jeden średni
kalafiorpół łyżeczki
kurkumypół łyżeczki
curryvegetamargarynaKalafior dzielimy na różyczki, wkładamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 5 minut. Odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy około 3-4 łyżek
margaryny, dodajemy
kalafior. Posypujemy
kurkumą,
curry. Mieszamy. Podsmażamy aż zacznie nabierać złotego koloru. Próbujemy jeśli jest mało słony doprawiamy
vegetą.Można podawać jako dodatek do
ryżu,
ziemniaków,
kaszy. Świetnie smakuje sam.Smacznego :)