Wykonanie
Nie przekonałabym się do niego, gdybym sama nie spróbowała. No bo jak
miód z curry? A jednak. Jest bardzo dobry, o niezwykłym smaku. Warto poświęcić chwilę na jego zrobienie, żeby przekonać się, jak niesamowicie smakuje. Tymbardziej, że
mieści się do małego słoiczka, który na pierwszy raz jest w sam raz - z podanej ilości nie wyjdzie duży
słój, który będzie zalegał w szafce.Przepis ze Szwedzkiego stołu Teresy Cichowicz-Porady.
Składniki:2/5 szklanki
miodu1 łyżka
margaryny2 łyżeczki
curryPrzygotowanie:Rozgrzać na patelni łyżkę
margaryny, dodać 2 łyżeczki
curry. Mieszając smażyć kilka minut, żeby w pełni wydobyć aromat. Zdjąć z ognia i wymieszać z 2/5 szklanki płynnego, ale gęstego
miodu. Postawić na ogniu i szybko zagotować. Zdjąć i wlać do słoiczka.