Wykonanie
Bardzo lubię
makaronowe zapiekanki są syte, łatwe, szybkie w przygotowaniu a przede wszystkim bardzo smaczne. Dziś proponuję zapiekankę, którą można zrobić w każdej chwili gdyż składniki z jakich się składa zazwyczaj posiadamy w lodóce. Naprawdę bardzo smaczna, warta wypróbowania. Przepis spisałam z internetu, niestety nie
mogę znaleźć źródła. Jak tylko odnajdę uzupełnię te
braki :)

Składniki :
makaron ( w przepisie użyto nitek, ja dałam kolanka, natomiast ilość zależy od nas samych jak również od wielkości naczynia do zapiekania. Ja użyłam jakieś 200 g )4
jajka2 łyżki kwaśniej
śmietany4 łyżki startego
żółtego seramały słoiczek
koncentratu pomidorowegołyżeczka suszonego
tymiankusól,
pieprzłyżka
olejuMakaron gotujemy w osolonej wodzie al`dente. Formę żaroodporną smarujemy
olejem.
Śmietanę, koncentrat,
jajka i
przyprawy mieszamy w misce. Dodajemy
ser znowu dokładnie mieszamy.
Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego lub innej formy, zalewamy całość wcześniej przygotowaną masą. Zapiekamy w temp. 180°C przez 15-20 minut.Smacznego :)