Wykonanie
Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu a jakże smaczne. Idealne na kolację bądź małą domówkę. Dzięki zawartości
ziół łamie ona konwencję "kolejnej zapiekanki z
pieczarkami".Składniki

- 40 dag
makaronu rurki- 30 dag
pieczarek- 2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego- 2 łyżki
masła- 10 dag tartego
żółtego sera- ½ łyżeczki
tymianku- ½ łyżeczki
estragonu- 1 łyżka
oleju-
sól,
pieprzDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Makaron ugotować al dente , odcedzić, przelać
wodą.
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w plasterki. Usmażyć na
maśle, dodać
koncentrat pomidorowy i
zioła, doprawić
solą i
pieprzem do smaku. Wymieszać
makaron z
pieczarkami i wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego
olejem. Wyrównać powierzchnię i posypać tartym
serem. Zapiekać ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 o C.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)