Gdy mamy więcej czasu na przygotowanie obiadu nawet zwykłe mielone mogą stanowić atrakcyjną propozycję :)Składnikiok 60 dkg mięsa mielonego1 jajko1 mała cebula1 kromka czerstwego chleba2-3 kawałki marynowanej paprykisól, pieprzsłodka i ostra paprykazioła prowansalskiemąka30 dkg pieczarek2 cebule15 dkg sera żółtego2 łyżki koncentratu pomidorowegoSposób przygotowaniaChleb namoczyć i odcisnąć, cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę i razem z jajkiem dodać do mięsa. Doprawić i dokładnie wymieszać. Formować małe pulpeciki, obtoczyć w mące i obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć do naczynia do zapiekania.Cebule pokroić w piórka, podsmażyć. Zalać koncentratem rozmieszanym z 1/2 szklanki wody. Doprawić, zagotować i tak przygotowanym sosem zalać pulpeciki.Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć, doprawić i wyłożyć na pulpety.Całość posypać żółtym serem, słodką papryką i ziołami i zapiekać 20-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL