Wykonanie
Obawiałam się smaku
brukselki, bo dawno jej nie jadłam, ale okazało się, że nie jest taka straszna jak ją pamiętam :)Składniki1 pojedynczy
filet z kurczaka0,5 kg
brukselki0,25 kg
pieczarek1
papryka1
cebula1/2 pęcza
pietruszkisól,
pieprzsłodka i
ostra paprykainne
przyprawy do smaku1/2 łyżki
mąki ziemniaczanejSposób przygotowania
Brukselkę obrać z wierzchnich liści i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem
cukru. Odcedzić, większe sztuki przekroić na pół.
Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojonego w kostkę fileta, posypać przyprawami, podsmażyć.
Pieczarki pokroić w plasterki,
papryke w kostkę,
natkę posiekać, dodać razem z
brukselkę do
kurczaka, podlac
woda i dusić około 30 minut.Całość doprawić.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki
wody, wlać na patelnię, mieszać do zgęstenienia, gotować jeszcze 5 minut. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL