ßßß Cookit - przepis na Gulasz wolowy

Gulasz wolowy

nazwa

Wykonanie

Gulasz wołowy
Składniki
30 dkg wołowiny
20 dkg pieczarek
1 cebula
1 czerwona papryka
sól, pieprz
ocet jabłkowy
słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania
Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, skrapiamy olejem i octem i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie obsmażamy ze wszystkich stron, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zalewamy wrzątkiem, dusimy około 30 minut. Pieczarki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę i wrzucamy do mięsa. Dusimy jeszcze około godziny. W razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy do smaku. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/gulasz_wolowy2.htm