ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Pyszna ryba w panierce z pesto i orzechami
Składniki
30 dkg świeżych filetów z dorsza
1 jajko
5 dkg orzechów włoskich
1 łyżeczka zielonego pesto
mąka
sól, pieprz
1/2 cytryny
ew. przyprawa do ryb
olej
Rybę obsypać przyprawami, skropić olejem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki. Jajko roztrzepać z pesto, doprawić solą i pieprzem. Rybę najpierw obtoczyć w samej mące, potem w jajku, a następnie w mące wymieszanej ze zmielonymi orzechami.
Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać z ziemniaczkami. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/dorsz_w_orzechach.htm