ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Filet z dorsza
Jajko
Orzech włoski
Mąka
Sól
Pieprz
Cytryna
Przyprawa do ryb
Olej
Wykonanie
Pyszna
ryba
w panierce z pesto i
orzechami
Składniki30 dkg świeżych
filetów z dorsza
1
jajko
5 dkg
orzechów włoskich
1 łyżeczka zielonego pesto
mąka
sól
,
pieprz
1/2
cytryny
ew.
przyprawa do ryb
olej
Rybę
obsypać przyprawami, skropić
olejem
i
sokiem z cytryny
. Odstawić do lodówki.
Jajko
roztrzepać z pesto, doprawić
solą
i
pieprzem
.
Rybę
najpierw obtoczyć w samej
mące
,
potem
w
jajku
, a następnie w
mące
wymieszanej ze zmielonymi
orzechami
.Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.Podawać z ziemniaczkami. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/dorsz_w_orzechach.htm
Przepisy powiązane
Ryba smażona
Ryba w chlebowej panierce
Filet z ryby
Dorsz smażony w panierce
Pstrąg smażony
Składniki powiązane (0)