ßßß Cookit - przepis na SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
5 kawałków 1,5 cm schabu
5 plastrów boczku wędzonego
ser camembert
30 dag kapusty kiszonej
3 duże marchewki
30 dkg pieczarek
2 cebule
2 lampki wina białego półsłodkiego
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
przyprawa do bigosu
4 łyżki masła
sól i pieprz
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie, zalewamy czystą wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, gotujemy przez około 25-30 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, czyste pieczarki kroimy w paski, obraną marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki, każdy produkt osobno lekko podduszamy na maśle.
Kotlety rozbijamy na cienkie placki, opruszamy solą i pieprzem z każdej strony. Na każdego kotleta kładziemy po kawałku sera pleśniowego i zwijamy w roladkę, następnie zawijamy w plaster boczku. Na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju kładziemy rolady i smażymy z każdej strony do zrumienienia boczku.
Kapustę odcedzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy przyprawą do bigosu, na kapustę kładziemy cebulę, marchewkę i pieczarki na całości układamy roladki, zalewamy winem i zapiekamy w piekarniku przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Źródło:http://wmojejkuchni-ak.bloog.pl/id,347102570,title,Roladki-w-winnym-aromacie-z-warzywami,index.html