Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynki z warchlakaTatar z jelenia »Pasta
kurczakowo – jajeczna wg. Janka_K

Składniki :· 2 udka wędzonego
kurczaka· 5
jajek ugotowanych na twardo· 3 – 4
kiszone ogórki· 2 łyżki
majonezu lub
sosu tatarskiego·
Sól,
papryka i
pieprz do smakuWykonanie :
Mięso z
udek kurczaka obieramy z kości i kroimy drobno lub blend ujemy tak by zostały małe kawałki (nie robić papki).
Jajko kroimy w drobniutką kostkę lub podobnie do
kurczaka rozdrabniamy blenderem.
Ogórki obieramy ze skórki i nasion a miąższ ucieramy na tarce na średnich oczkach bądź jak wyżej przy użyciu blendera.Składniki wkładamy do miski mieszamy dodając
majonez w ilości jak kto lubi ale powinien składniki związać ze sobą. Przyprawiamy
solą,
pieprzem i
papryką do smaku. Odstawiamy najlepiej na noc ale po godzinie można już spożywać na kanapkach lub grzankach lub jak kto woli łychą z michyPodziękowania dla
Janka za przesłanie przepisusobota, 31 stycznia 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter