ßßß
-1 kg filetów z udek myjemy wkładamy do miski- posypujemy 2 łyżeczkami soli peklowej i 1 łyżeczką cukru- reszta przypraw na oko ( po całym wierzchu zawartości miski ) : majeranek,czosnek suszony,słodka mielona papryka,pieprz mielony (zapomniałam o żelatynie)- wszystko dokładnie mieszamy- szynkowar wykładamy workiem i wkładamy wszystko stopniowo ,uciskając aby nie było powietrza- zamykamy szynkowar i wkładamy do lodówki na minimum 24 godziny- parzymy w temperaturze 80stopni od momentu jak pojawią się bąbelki ,przez 1 godzinę i 20 minut- zostawiamy do wystygnięcia- wstawiamy do lodówki na kilka godzin (do stężenia)Przepis przesłany przez Izęponiedziałek, 13 października 2014, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter