Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
SCHAB Z
SZYNKOWARU SZPIKOWANY ...
Kiełbasa wiejska wieprzowa »
WĘDLINA Z FILETOWANYCH
UDEK Z KURCZAKA wg. Izy

-1 kg filetów z udek myjemy wkładamy do miski- posypujemy 2 łyżeczkami
soli peklowej i 1 łyżeczką
cukru- reszta przypraw na oko ( po całym wierzchu zawartości miski ) :
majeranek,
czosnek suszony,słodka mielona
papryka,
pieprz mielony (zapomniałam o
żelatynie)- wszystko dokładnie mieszamy-
szynkowar wykładamy workiem i wkładamy wszystko stopniowo ,uciskając aby nie było powietrza- zamykamy
szynkowar i wkładamy do lodówki na minimum 24 godziny- parzymy w temperaturze 80stopni od momentu jak pojawią się bąbelki ,przez 1 godzinę i 20 minut- zostawiamy do wystygnięcia- wstawiamy do lodówki na kilka godzin (do stężenia)Przepis przesłany przez Izęponiedziałek, 13 października 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter