ßßß Cookit - przepis na Pasztetowa Arka

Pasztetowa Arka

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Słonina wg Basi
Metka smarowna »
Pasztetowa Arka
Składniki:
- 1 .5 kg wieprzowych nerek
- 3kg podgardla
- 3 surowe jaja
- zmielone ziele angielskie
- pieprz
- sól
- ostra papryka,
- 2bułki namoczone w rosole
Nerki dobrze wyczyścić wymoczyć,następnie na lekkim ogniu gotować do stanu pół surowego co jakiś czas wylewać wodę i nalać nowej. Podgardle, cebule gotować na małym ogniu 50 minut.
Wszystkie surowce mielimy na jak najmniejszym sitku (2-3mm) dodatkowo można potraktować blenderem na gładszą masę. do masy dodajemy sól i przyprawy, mieszamy i napełniamy osłonki (jelita wieprzowe).
Parzymy 50 minut w wodzie do 75 stopni wewnątrz.
Chłodzimy, a następnie wędzimy przez 4 godziny zimnym dymem (20 do 25 stopni!) Pychotka życzę smacznego i pozdrawiam...
Arkadiusz
poniedziałek, 21 lipca 2014, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/07/Pasztetowa-Arka.html