Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Słonina wg Basi
Metka smarowna »
Pasztetowa Arka
Składniki:- 1 .5 kg wieprzowych nerek- 3kg podgardla- 3 surowe
jaja- zmielone
ziele angielskie-
pieprz-
sól-
ostra papryka,- 2bułki namoczone w rosoleNerki dobrze wyczyścić wymoczyć,następnie na lekkim ogniu gotować do stanu pół surowego co jakiś czas wylewać
wodę i nalać nowej. Podgardle,
cebule gotować na małym ogniu 50 minut.Wszystkie surowce mielimy na jak najmniejszym sitku (2-3mm) dodatkowo można potraktować blenderem na gładszą masę. do masy dodajemy
sól i
przyprawy, mieszamy i napełniamy osłonki (jelita wieprzowe).
Parzymy 50 minut w wodzie do 75 stopni wewnątrz.
Chłodzimy, a następnie wędzimy przez 4 godziny zimnym
dymem (20 do 25 stopni!) Pychotka życzę smacznego i pozdrawiam...Arkadiuszponiedziałek, 21 lipca 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter