Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Metka łososiowa
Szynka parzona z tłuszczykiem »
Pasztetowa podwędzana
Surowce:- podgardle 2,5kg-
boczek 0,7kg- wątroba 1,2kg-
słonina 0,6kg-
kasza manna 160g
Przyprawy:-
pieprz 8g-
majeranek 10g-
ziele angielskie 4g-
cebula surowa 200g-
sól 15g/kgPodgardle,
boczek,
słoninę parzymy w temp. ok 75 stopni 1,45h.Wątrobę parzymy ok 15min w tej samej temp.
Kaszę zaparzymy w 1 litrze rosołu z parzenia.Wszystko po ostygnięciu kroimy, a następnie rozdrabniamy najpierw
cebulę,
potem wątrobę, dalej
boczek i podgardle oraz tłuszcz, dodajemy następnie
sól i
przyprawy, a na końcu sparzoną
kasza.Rozdrabniamy 2-3
razy na maszynce do
mięsa z sitkiem 3m. Nie kutrowałem tym razem i nie używałem blendera. Jest nieco bardziej gruboziarnista.Napełniamy jelita wieprzowe grube, takie jak na
kiszkę ziemniaczana. Parzymy w wodzie o temp. ok 75stopni przez 45min.Po ostygnięciu do temp. poniżej 10 stopni podwędzamy ok 2h
dymem o temp. max 35 stopni.Smacznegoniedziela, 16 września 2012, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter