ßßß Cookit - przepis na Salceson domowy

Salceson domowy

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« KIEŁBASA PRADZIADA - 1896r
Schinkespeck »
Salceson domowy
Składniki:
- maski i mięso z głów wieprzowych
- tłuszcz drobny
- wątroba wieprzowa lub cielęca
- skórki wieprzowe
- serce, nerki
- uszy
- golonka
- ozorek
- krew świeża lub suszona
- sól
- majeranek
- pieprz naturalny
- cebula
- kątnice wieprzowe, żołądki lub pęcherze
Obieramy z kości i kroimy w kostkę. Następnie skórki, tłuszcz rozdrabniamy na sitku 2mm. Wątrobę parzymy przez kilka minut, kroimy w kostkę i rozdrabniamy na sitku 2mm.
Wszystko razem mieszamy dodając przyprawy oraz krew.
Napełniamy osłonki luźno, aby nie popękały przy parzeniu. Zawiązujemy przędzą.
Parzymy w wodzie o temp. ok. 80 stopni przez 1h 30min
Układamy salcesony w zimnym pomieszczeniu (poniżej 6 stopni) do odparowania.
Następnie prasujemy.
Smacznego
wtorek, 18 marca 2014, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2014/03/Salceson-domowy.html