Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
KIEŁBASA PRADZIADA - 1896rSchinkespeck »
Salceson domowy

Składniki:-
maski i
mięso z głów wieprzowych- tłuszcz drobny-
wątroba wieprzowa lub cielęca- skórki wieprzowe-
serce, nerki- uszy-
golonka- ozorek- krew świeża lub suszona-
sól-
majeranek-
pieprz naturalny-
cebula- kątnice wieprzowe, żołądki lub pęcherze



Obieramy z kości i kroimy w kostkę. Następnie skórki, tłuszcz rozdrabniamy na sitku 2mm. Wątrobę parzymy przez kilka minut, kroimy w kostkę i rozdrabniamy na sitku 2mm.Wszystko razem mieszamy dodając
przyprawy oraz krew.

Napełniamy osłonki luźno, aby nie popękały przy parzeniu. Zawiązujemy przędzą.

Parzymy w wodzie o temp. ok. 80 stopni przez 1h 30minUkładamy
salcesony w zimnym pomieszczeniu (poniżej 6 stopni) do odparowania.

Następnie prasujemy.Smacznegowtorek, 18 marca 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter