ßßß
Składniki:- maski i mięso z głów wieprzowych- tłuszcz drobny- wątroba wieprzowa lub cielęca- skórki wieprzowe- serce, nerki- uszy- golonka- ozorek- krew świeża lub suszona- sól- majeranek- pieprz naturalny- cebula- kątnice wieprzowe, żołądki lub pęcherze

Obieramy z kości i kroimy w kostkę. Następnie skórki, tłuszcz rozdrabniamy na sitku 2mm. Wątrobę parzymy przez kilka minut, kroimy w kostkę i rozdrabniamy na sitku 2mm.Wszystko razem mieszamy dodając przyprawy oraz krew.
Napełniamy osłonki luźno, aby nie popękały przy parzeniu. Zawiązujemy przędzą.
Parzymy w wodzie o temp. ok. 80 stopni przez 1h 30minUkładamy salcesony w zimnym pomieszczeniu (poniżej 6 stopni) do odparowania.
Następnie prasujemy.Smacznegowtorek, 18 marca 2014, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter