Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« SchinkespeckBułeczki wieloziarniste »Marynowane
pieczarki
Składniki: -
pieczarki [1 kg] (malutkie)-
olej [0.5 szklanki]-
cukier [1 łyżka]-
ocet [0.5 szklanki] (10 %)-
sól [1 łyżeczka]-
majeranek [2 łyżeczki] (2 płaskie)-
czosnek [3 ząbki]Przygotowanie:1.
Pieczarki dokładnie myjemy, płuczemy kilka
razy, przekładamy do garnka. Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je tylko przykryło i wstawiamy na ogień, czekamy aż zakipią:)2. Gdy zakipią, zdejmujemy z gazu, odcedzamy i dodajemy:
olej,
ocet,
cukier,
sól, suszony
majeranek i ząbki
czosnku podzielone na mniejsze części.3. Mieszamy dokładnie i przykrywamy pokrywką, niech
pieczarki przejdą:) PS.
Pieczarki się skurczą.4. Zwykle po 30 min już pierwsze zjadamy:) ale najlepsze są jak postoją z dzień. Przekładamy do słoika. Można przechowywać zarówno w szafce, jak i w lodówce. Przepis przesłany prze
Jana Koperwtorek, 18 marca 2014, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter