Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pasztet z jelenia
Mielonka z
dziczyzny »

Składniki:- skórki wieprzowe,-
sól,-
olej
Skórki najlepiej jak najcieńsze pociąć na paski i oczyścić z tłuszczu.

Następnie w dużym garnku z
wodą (osoloną) gotować skóry ok 2h.Pu ugotowaniu i wyjęciu z
wody oraz lekkim ostygnięciu należy pokroić skórki na paski, a później kwadraciki. Tak przygotowane skórki suszymy w piekarniku lub suszarce do
grzybów. Nie pieczemy. Dobrze suszy termoobieg i lekko uchylone drzwiczki.

Suszymy, aż skórki zrobią się twarde.Teraz wysuszone skórki możemy przechowywać lub wykonać z nich
chipsy - chicharron.Rozgrzewamy
olej np we frytkownicy i wrzucamy pojedynczo skórki, jak frytki.Pęcznieją bardzo szybko. Podczas pieczenia w głębokim
oleju dobrze jest je przewracaći zanurzać np. widelcem w
oleju, aby całkowicie spęczniały. Po upieczeniu wykładamy nap na ręcznik papierowy celem zebrania tłuszczu. Można jeszcze dodatkowo jej osolić.

Smacznego.wtorek, 21 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter