ßßß Cookit - przepis na Buraki kiszone

Buraki kiszone

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbasa z ryby
Ciasto marchewkowe »
Składniki:
- buraki
- sól
- przyprawy: pieprz, ziele, listek
- czosnek
- marchewka
Zrobione podobnie jak ogórki kiszone. Krojone w cienkie plastry ok. 0,5cm. Dodałam listek, ziele i pieprz w ziarnach oraz dużo czosnku. Zalewa z 1,5 łyżki soli kamiennej na 1litr przegotowanej wody. Zalane ciepłą wodą.
Kiszenie 5-7 dni w zależności od temp.
Jeśli stan ukiszenia jest w sam raz dla nas. To możemy przerwać kiszenie. Wybieramy buraki, wkładamy do słoików. Zalewę przelewamy do granka, dodajemy trochę wody i zagotowujemy. Zalewamy buraki w słoikach i zakręcamy.
Smacznego
czwartek, 19 września 2013, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2013/09/Buraki-kiszone.html