Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa z
rybyCiasto
marchewkowe »

Składniki:-
buraki-
sól-
przyprawy:
pieprz, ziele, listek-
czosnek-
marchewkaZrobione podobnie jak
ogórki kiszone. Krojone w cienkie plastry ok. 0,5cm. Dodałam listek, ziele i
pieprz w ziarnach oraz dużo
czosnku. Zalewa z 1,5 łyżki
soli kamiennej na 1litr przegotowanej
wody. Zalane ciepłą
wodą.Kiszenie 5-7 dni w zależności od temp.

Jeśli stan ukiszenia jest w sam raz dla nas. To możemy przerwać kiszenie. Wybieramy
buraki, wkładamy do słoików. Zalewę przelewamy do granka, dodajemy trochę
wody i zagotowujemy. Zalewamy
buraki w słoikach i zakręcamy.Smacznegoczwartek, 19 września 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter