Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Magiczne ciasto hiszpańskie
Boczek jak sało po ukraińsku »Smarówka boczkowa
Składniki:-
boczek-
cebula surowa 10% lub prażona-
czosnek 2-3g/kg-
majeranek 1g/kg-
pieprz 1-2g/kg-
papryka słodka 1g/kg- peklosól 17-20 g/kg
Boczek zapeklować na sucho przez ok 2-3 dni w lodówce. Następnie wyjąć osuszyć i wędzić
dymem o temp do max 50 stopni, do momentu uzyskania ładnego złotego koloru.
Po uwędzeniu
boczek należy położyć do lodówki na 2-3dni. Następnie oskórować go i pokroić w kostkę.
Zemleć na sitku ok. 5mm.
Podczas mielenia dodać
cebulę,
czosnek i
przyprawy dokładnie wymieszać.
Można zajadać od razu, ale lepiej na drugi dzień. Masą można napełnić słoiczki lub osłonki poliamidowe. Produkt do natychmiastowego zużycia lub zamrożenia.
Smacznegoponiedziałek, 06 maja 2013, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter