Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Moja wędzarnia
Kiszka kaszana »
Kiełbasa białaKiełbasa białaBardzo prosta w produkcji i smaczna
kiełbas do spożywania na ciepło!!!Surowce:- 9 kg
łopatki poddanej klasyfikacji,- 1 kg II wołowej,- 0,5kg
boczku,- 0,5kg podgardla
Dodatki:-
sól 18g/kg (nie peklosól !!!)-
pieprz 1,2g/kg,-
czosnek do smaku jak kto lubi,-
majranek 1g/kg- kiełbaśnice kaliber 32mmMiso z
łopatki zemleć na sitku 8mm,
wołowinę na 3mm (dwa
razy lub kutrujemy), a
boczek i podgardle na 6mm
Wymieszać wszystkie
mięsa z dodatkiem
soli i przypraw ok. 15 min. Napełnić kiełbaśnice i osadzać ok 1,5h.
Następnie można zamrozić w stanie surowym lub sparzyć w wodzie w temp. 75 stopni do osiągnięcia wewnątrz 70 stopni.Smacznegoponiedziałek, 26 października 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter