Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasy dojrzewające z dzikaWędzarnia z paleniskiem ... »
Szynki,
boczki,
karkówka dojrzewające
Składniki:- ładne kawałki
szynek,
boczków lub
karkówkiMarynata peklująca podana wcześniejKawałki
mięsa nacieramy marynatą w ilości ok 30-40g /kg. Układamy ciasno w pojemniku na górę kładąc
boczek skórą do góry. Zamykamy i wstawiamy na tydzień lub dłużej do lodówki.Następnie wyciągamy wieszamy na hakach, osuszamy i zaczynamy obwędzanie zimnym
dymem kilka raz co kilka dni. Dalej prowadzimy proces dojrzewania w pomieszczeniu o temp. do 10-15 stopni lub w lodówce.
Sprawdzamy stan powierzchni co pewien czas.
Mięsko ładnie dojrzewa i obsycha.
Smacznegoniedziela, 13 maja 2012, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter