Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa polska wędzona z ...
Ryba zapiekana w cieście »
Metka wieprzowa

Składniki:-
mięso wieprzowe IIkl. tłuste (np
boczek),-
mięso wieprzowe kl. III (błony,
golonka, itp.),- peklosól 20g/kg,-
cukier 2g/kg,-
pieprz naturalny 1,5g/kg,-
papryka słodka 1g/kg,- osłonki
białkowe lub celofanowe takie w których można
potem wędzić,
Mięso kroimy w kostkę i każde peklujemy 24h. Następnie mielimy na sitku 3mm.
Mięso kl. III kutrujemy lub mielemy na sitku 3mm 3
razy. Mieszamy razem dokładnie i dodajemy pozostałe składniki.

Wymieszaną masą napełniamy ściśle osłonki. Osadzamy ok 1-2 dni w temp. lodówkowej czyli ok 6 stopni.

(
Metka na pierwszym planie).Wędzimy zimnym
dymem przez 2 dni po ok. 6-8h.Gotowe.Smacznegopiątek, 16 grudnia 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter