ßßß Cookit - przepis na Metka łososiowa

Metka łososiowa

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Szynkowa parzona
Pasztetowa podwędzana »
Metka łososiowa
Składniki:
- boczek 4kg nie peklowany
- wołowina1kg peklowana
- pieprz 1,5g/kg
- papryka słodka 1g/kg
- gałka muszkatołowa 0,6g/kg
- osłonki ja dałem fibrusowe, mogą być białkowe.
Boczek i wołowinę rozdrabniamy na wilku przez siatkę 2mm dwa razy, jeśli mamy blender to raz i miksujemy bez dodatku wody.
Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Ściśle napełniamy osłonki. Wędzimy zimnym dymem kilkanaście godzin.
Prosta i smaczna.
niedziela, 16 września 2012, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2012/09/Metka-lososiowa.html