Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynkowa parzona
Pasztetowa podwędzana »
Metka łososiowa

Składniki:-
boczek 4kg nie peklowany- wołowina1kg peklowana-
pieprz 1,5g/kg-
papryka słodka 1g/kg-
gałka muszkatołowa 0,6g/kg- osłonki ja dałem fibrusowe, mogą być
białkowe.
Boczek i
wołowinę rozdrabniamy na wilku przez siatkę 2mm dwa
razy, jeśli mamy blender to raz i miksujemy bez dodatku
wody.Dodajemy
przyprawy i mieszamy.Ściśle napełniamy osłonki. Wędzimy zimnym
dymem kilkanaście godzin.Prosta i smaczna.niedziela, 16 września 2012, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter