ßßß
Składniki:- boczek 4kg nie peklowany- wołowina1kg peklowana- pieprz 1,5g/kg- papryka słodka 1g/kg- gałka muszkatołowa 0,6g/kg- osłonki ja dałem fibrusowe, mogą być białkowe.Boczek i wołowinę rozdrabniamy na wilku przez siatkę 2mm dwa razy, jeśli mamy blender to raz i miksujemy bez dodatku wody.Dodajemy przyprawy i mieszamy.Ściśle napełniamy osłonki. Wędzimy zimnym dymem kilkanaście godzin.Prosta i smaczna.niedziela, 16 września 2012, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter