Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Papryka kiszonaJasny
chleb na zakwasie »
Dżem czekoladowy
Składniki:- 100 g
czekolady gorzkiej - 80%
kakao (wiadomo, że jakość
czekolady wpływa na jakość
masła)- 100 g
masła (prawdziwego),- ok. 0,5 puszki
mleka skondensowanego słodzonego;- 30 g rozdrobnionych
orzechów laskowych (opcjonalnie, jeśli ktoś lubi
czekoladowo orzechowe)Sposób przygotowania:
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli
wodnej. Stopniowo dodawać pokrojone
masło(ciągle mieszając). Kiedy osiągniemy jednolitą masę należy dodać
mleko skondensowane. Na końcu, do jednolitej masy należy dodać
orzechy (
orzechy można wcześniej uprażyć na patelni – są bardziej aromatyczne). Ciepłą masę przekładamy do słoika, a po wystygnięciu wkładamy do lodówki.Smacznegosobota, 26 lutego 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter