ßßß Cookit - przepis na Dżem czekoladowy

Dżem czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Papryka kiszona
Jasny chleb na zakwasie »
Dżem czekoladowy
Składniki:
- 100 g czekolady gorzkiej - 80% kakao (wiadomo, że jakość czekolady wpływa na jakość masła)
- 100 g masła (prawdziwego),
- ok. 0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego;
- 30 g rozdrobnionych orzechów laskowych (opcjonalnie, jeśli ktoś lubi czekoladowo orzechowe)
Sposób przygotowania:
Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. Stopniowo dodawać pokrojone masło(ciągle mieszając). Kiedy osiągniemy jednolitą masę należy dodać mleko skondensowane. Na końcu, do jednolitej masy należy dodać orzechy (orzechy można wcześniej uprażyć na patelni – są bardziej aromatyczne). Ciepłą masę przekładamy do słoika, a po wystygnięciu wkładamy do lodówki.
Smacznego
sobota, 26 lutego 2011, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2011/02/Dzem-czekoladowy.html