Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisuFrankfurterki z koguta »
Kiełbasa wiejska z kogutaWyroby wykonane z prawdziwego wiejskiego koguta, nie tam z jakiegoś fermowego
kurczaka nafaszerowanego antybiotykami.

Składniki:-
mięso jasne i ciemne z
kurczaka ze skórą 2kg,-
mięso IIkl wieprzowe 0,5kg,- peklosól 17g/kg,-
pieprz czarny mielony 1g/kg,-
pieprz kajeński 1g/kg,-
majeranek 2,5g/kg,-
czosnek 2g/kg,- jelita wieprzowe kal 28-30mm,
Mięso sklasyfikować. Skórę i ścięgna zasolić.
Mięso pokroić w kostkę i zapeklować 24h.Zemleć
mięso na sitku 6mm, a skóry dwa
razy na 2-3mm. Następnie
mięso wymieszać z
ziołami.Napełnić jelita odkręcając
kiełbaski ok. 25 cm.Wędzić ciepłym
dymem do uzyskania barwy jasno brązowej.Parzyć w wodzie o temp. ok 75-78 stopni do uzyskania wewnątrz temp 72-74stopnie.


Smacznegowtorek, 09 listopada 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter