ßßß Cookit - przepis na Boczek z dzika peklowany na mokro

Boczek z dzika peklowany na mokro

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Kiełbaski serdelkowe ...
Kiełbasa z dzika i jelenia »
Boczek z dzika peklowany na mokro
Boczek z dzika peklowany na mokro
Składniki:
- boczek z dzika
- peklosól
- pieprz czarny 2g/kg,
- mielony jałowiec 3g/kg,
- czosnek granulowany 5 g/kg
- zioła prowansalskie
Boczek peklujemy na mokro w 10% roztworze solanki przez 5-6 dni.
Wyjmujemy i wieszamy do ocieknięcia.
Nacieramy gdy jest wilgotny ziłami, czosnkiem, pieprzem, jałowcem i osuszamy.
Wieszamy w wędzarni i w temp. 40-50 stopni C osuszamy.
Wędzimy ciepłym dymem ok 6-8 h.
a do tego nalewka leśniczego
Smacznego
piątek, 05 marca 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Mielonka z dziczyzny – ...
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/03/Boczek-z-dzika-peklowany-na-mokro.html