Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbaski serdelkowe ...
Kiełbasa z dzika i jelenia »
Boczek z dzika peklowany na mokro
Boczek z dzika peklowany na mokro

Składniki:-
boczek z dzika- peklosól-
pieprz czarny 2g/kg,- mielony
jałowiec 3g/kg,-
czosnek granulowany 5 g/kg-
zioła prowansalskieBoczek peklujemy na mokro w 10% roztworze solanki przez 5-6 dni.Wyjmujemy i wieszamy do ocieknięcia.Nacieramy gdy jest wilgotny
ziłami,
czosnkiem,
pieprzem, jałowcem i osuszamy.Wieszamy w wędzarni i w temp. 40-50 stopni C osuszamy.Wędzimy ciepłym
dymem ok 6-8 h.

a do tego
nalewka leśniczegoSmacznegopiątek, 05 marca 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter