Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Frużelina z ...Tort z kwiatami »Smaczna i łatwa w wykonaniu przystawka,idealna na uroczste kolacje lub obiady.Doskonale sprawdzi się w upalne dni ponieważ najlepiej smkauje dobrze schłodzony.

Składniki:25 dkg
wędzonego łososia1 łyżka
kaparów3-4 łyżki
marynowanych grzybów2 średnie
ogórki kiszone1
cebulka szalotka1 łyżka siekanego
koperkusól i
pieprz1 łyżka
soku z cytryny2 łyżki
oliwy z oliwekSos chrzanowy:2 łyżki
chrzanu tartego4 łyżki
śmietany 18%2 łyżki
jogurtu naturalnegosól i
pieprzWykonanie:
Łososia kroimy w drobną kostkę,przekładamy do miski.
Kapary,
ogórki i
grzybki kroimy w taką samą kostkę jak
łosoia i dorzucamy do niego.
Cebulkę obieramy,drobno siekamy i przelewamy gotującą się
wodą,odstawiamy do wystudzenia a następnie dodajemy do
łososia.Dodajemy
sok z cytryny,
oliwę z oliwek,
koperek,
pieprz i wszastko razem mieszamy ( przed dodaniem
soli należy wcześniej spróbować ponieważ
łosoś jest dość słony )Całość odstawiamy do lodówki na minimum 30-40 min.Przygotowujemy sos:Wszastkie składniki dokładnie meszamy razem,doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.Schłodzonego tatara nakładamy na talerzyk ( ja użyłam specjalnej foremki )1-2 łyżki sosu dajemy na tatara.Podajemy z
pieczywem.Smacznego.

środa, 16 lipca 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter