ßßß Cookit - przepis na " Tatar z wędzonego łososia "

" Tatar z wędzonego łososia "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Frużelina z ...
Tort z kwiatami »
Smaczna i łatwa w wykonaniu przystawka,idealna na uroczste kolacje lub obiady.Doskonale sprawdzi się w upalne dni ponieważ najlepiej smkauje dobrze schłodzony.
Składniki:
25 dkg wędzonego łososia
1 łyżka kaparów
3-4 łyżki marynowanych grzybów
2 średnie ogórki kiszone
1 cebulka szalotka
1 łyżka siekanego koperku
sól i pieprz
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
Sos chrzanowy:
2 łyżki chrzanu tartego
4 łyżki śmietany 18%
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz
Wykonanie:
Łososia kroimy w drobną kostkę,przekładamy do miski.
Kapary,ogórki i grzybki kroimy w taką samą kostkę jak łosoia i dorzucamy do niego.
Cebulkę obieramy,drobno siekamy i przelewamy gotującą się wodą,odstawiamy do wystudzenia a następnie dodajemy do łososia.
Dodajemy sok z cytryny,oliwę z oliwek,koperek,pieprz i wszastko razem mieszamy ( przed dodaniem soli należy wcześniej spróbować ponieważ łosoś jest dość słony )
Całość odstawiamy do lodówki na minimum 30-40 min.
Przygotowujemy sos:
Wszastkie składniki dokładnie meszamy razem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Schłodzonego tatara nakładamy na talerzyk ( ja użyłam specjalnej foremki )
1-2 łyżki sosu dajemy na tatara.
Podajemy z pieczywem.
Smacznego.
środa, 16 lipca 2014, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2014/07/Tatar-z-wedzonego-lososia.html