ßßß
Składniki:25 dkg wędzonego łososia1 łyżka kaparów3-4 łyżki marynowanych grzybów2 średnie ogórki kiszone1 cebulka szalotka1 łyżka siekanego koperkusól i pieprz1 łyżka soku z cytryny2 łyżki oliwy z oliwekSos chrzanowy:2 łyżki chrzanu tartego4 łyżki śmietany 18%2 łyżki jogurtu naturalnegosól i pieprzWykonanie:Łososia kroimy w drobną kostkę,przekładamy do miski.Kapary,ogórki i grzybki kroimy w taką samą kostkę jak łosoia i dorzucamy do niego.Cebulkę obieramy,drobno siekamy i przelewamy gotującą się wodą,odstawiamy do wystudzenia a następnie dodajemy do łososia.Dodajemy sok z cytryny,oliwę z oliwek,koperek,pieprz i wszastko razem mieszamy ( przed dodaniem soli należy wcześniej spróbować ponieważ łosoś jest dość słony )Całość odstawiamy do lodówki na minimum 30-40 min.Przygotowujemy sos:Wszastkie składniki dokładnie meszamy razem,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Odstawiamy do lodówki do schłodzenia.Schłodzonego tatara nakładamy na talerzyk ( ja użyłam specjalnej foremki )1-2 łyżki sosu dajemy na tatara.Podajemy z pieczywem.Smacznego.
środa, 16 lipca 2014, kozakownapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..." Ciasteczka ..." Torty "" Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blogzamów newsletter