Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Domowe PrecleTort Piersi Kobiety ... »

Składniki:Na ciasto:50 dkg
mąki krupczatki30 dkg
masła25 dkg
cukru pudru2 łyżki
kakao3
żółtka2 łyżeczki
proszku do pieczeniaNa masę
serową :1,5 kg
sera zmielonego 2-krotnie7 jaj3
białka1 szkl
cukru pudru1
cukier waniliowy1
budyń śmietankowyWykonanie:Przygotowujemy ciasto:
masło i
cukier puder ucieramy do białości następnie dodajemy
żółtka i nadal ucieramy.Dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i
kakao,wszystko starannie łączymy ze sobą.Gotowe ciasto owijamy w folię do żywności i odkładamy na 30 min do zamrażalnika.Przygotowujemy masę
serową:
Masło ucieramy z
cukrem i
cukrem waniliowym do białości.dodajemy po 1
żółtku i ucieramy.Następnie dodajemy
zmielony ser,dokładnie wszystko ucieramy.
Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy ( najlepiej drewnianą łyżkę),dodajemy
budyń,wszystko łączymy ze sobą.Formę wykładamy papierem do pieczenia.Na spód formy ścieramy na grubych oczkach 1/2 ciasta następnie wylewamy masę
serową ( możem dać
brzoskwinie z puszki)Na wierzch ścieramy na tarce drugą część ciasta.Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 60-80 min.Po upieczeniu studzimy w formie a dopiero po całkowitym wystudzeniu wyjmujemy z formy.Smacznego :)

środa, 30 kwietnia 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter