ßßß Cookit - przepis na " Sernik Kapłański "

" Sernik Kapłański "

nazwa

Wykonanie

Czym dziś w kuchni pachnie
Blog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt : [email protected]
Blog > Komentarze do wpisu
« Domowe Precle
Tort Piersi Kobiety ... »
Składniki:
Na ciasto:
50 dkg mąki krupczatki
30 dkg masła
25 dkg cukru pudru
2 łyżki kakao
3 żółtka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na masę serową :
1,5 kg sera zmielonego 2-krotnie
7 jaj
3 białka
1 szkl cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy
Wykonanie:
Przygotowujemy ciasto: masło i cukier puder ucieramy do białości następnie dodajemy żółtka i nadal ucieramy.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao,wszystko starannie łączymy ze sobą.
Gotowe ciasto owijamy w folię do żywności i odkładamy na 30 min do zamrażalnika.
Przygotowujemy masę serową:
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym do białości.dodajemy po 1 żółtku i ucieramy.Następnie dodajemy zmielony ser,dokładnie wszystko ucieramy.
Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy ( najlepiej drewnianą łyżkę),dodajemy budyń,wszystko łączymy ze sobą.
Formę wykładamy papierem do pieczenia.Na spód formy ścieramy na grubych oczkach 1/2 ciasta następnie wylewamy masę serową ( możem dać brzoskwinie z puszki)Na wierzch ścieramy na tarce drugą część ciasta.
Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 60-80 min.
Po upieczeniu studzimy w formie a dopiero po całkowitym wystudzeniu wyjmujemy z formy.
Smacznego :)
środa, 30 kwietnia 2014, kozakowna
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Komentarze
Ostatnie wpisy
" Creme brulee ...
" Szyszki z ...
" Sos ...
" Ciasteczka ...
" Torty "
" Torty "
" Kotlety ...
Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://pysiulek.blox.pl/2014/04/Sernik-Kaplanski.html