Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Tort Hello Kitty... »" Gofry mojej Mamy "Jak dla mnie najlepsze gofry jakie
jadłam,delikatne,chrupiące,pyszne :)Idealne na jesienny podwieczorek dla naszych pociech a zapewne i dorośli chętnie się skuszą .

Składniki (na około 16 gofrów):0,5 kg
mąki pszennej4
jajka0,4 l
mleka15 dkg
masła ( roztopionego)30 dkg
cukru pudru2 dkg
proszku do pieczenia1
cukier waniliowydżem lub
bita śmietanaWykonanie:Ubijamy całe
jajka,dodajemy
cukier puder i
cukier waniliowy,ubijamy do białości.Następnie dodajemy
mleko ,przesianą
mąkę,
proszek do pieczenia i wszystko razem dobrze ubijamy.Gdy składniki dobrze się połączą dodajemy roztopione
masło,dokładnie wymieszać np.za pomocą trzepaczki rózgowej.Ciasto ma
mieć konsystencję kwaśnej
śmietany.Po dodaniu
masła początkowo jest bardziej rzadkie ale za chwilkę lekko gęstnieje.Gofrownicę dobrze rozgrzewamy i lekko smarujemy
olejem.Pieczemy gofry około 3 minut.Po wyjęciu ustawiamy w tzw.
domki lub studzimy na kratce.Podajemy z ulubionymi dodatkami np.
bita śmietana,
dżem,
owoce.

poniedziałek, 21 października 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter