Wykonanie
Genialny smak. To wybuchowa mieszanka różnych smaków. Słone
śledzie, słodkie
rodzynki, ostra
musztarda, gorzka
gorczyca, słodko-gorzkie
orzechy….Wydawać by się mogło, że nie pasują do siebie a jednak komponują się idealnie, dając niepowtarzalną przyjemność dla podniebienia. Nie lubisz śledzi??? To nieprawda...:)

Składniki:- 1 opakowanie
filetów śledziowych a’la
matjas (250 g)- 1
cebula,- 2 czubate łyżeczki
musztardy francuskiej,- 50 g
rodzynek,- 50 g
orzechów włoskich,- 1/2 pęczka
pietruszki-
pieprz,- 1/4 szklanki
olejuSposób wykonania:
filety śledziowe kroimy w 3-4 centymetrowe paseczki,
cebulę kroimy w drobną kosteczkę,
rodzynki zalewamy gorącą
wodą i moczymy (około 5 min),
orzechy jeśli są duże rozdrabiamy na mniejsze kawałki,
pietruszkę płuczemy i siekamy,do miski wlewamy
olej, dodajemy
pieprz i
musztardę, mieszamy żeby połączyć składniki,następnie dodajemy resztę składników,wszystko razem delikatnie mieszamy , przekładamy do naczynia i odstawiamy do lodówki najlepiej na 24 godziny żeby składniki się przegryzły.