Wykonanie
Wcześniej robiłam zupę z
porów z
wędzonym łososiem, kupiłam dwa opakowania
łososia a do zupy zużyłam tylko jedno więc dzisiaj na śniadanie zrobiłam pastę do
pieczywa . Smakuje wybornie dlatego mam jeszcze dwa pomysły na jej podanie ale o tym innym razem. Dzisiaj skończyła tylko na kanapce.Składniki:- 100g
łososia w plastrach,- 2
jajka ugotowane na twardo,- 1
ogórek (
korniszon)- 1 ½ łyżki
majonezu ( w wersji light – ½ łyżki
majonezu i 1 łyżka
jogurtu naturalnego),-
pieprz,- posiekany
koperek ( wg uznania).

Sposób przygotowania:
łososia i
korniszona drobno siekamy,dodajemy:
jajka pokrojone w kostkę,
pieprz,
koperek,
majonez i wszystko razem mieszamy .Uwaga! nie dodajemy
soli, ponieważ
łosoś i
korniszony doskonale ją zastępują.Pasta doskonale smakuje z
sałatą lub (i)
żółtym serem .Inne propozycje:
Pasta z makreli z
jajkiemSerowa pasta z
suszonymi pomidorami i
oliwkamiSerek domowej produkcji z
bazylią i
suszonymi pomidorami