Wykonanie
Pieczeń odpowiedna na świąteczny stół
SKŁADNIKI1,3kg
mięsa wołowego bez kosci80 dag
mielonego mięsa z indyka
bułka kajzerkajajkopęczek posiekanej
natki pietruszki3 obgotowane
marchewkiłyżka
przyprawy do
indyka4
cebule,
sól ,
pieprz,
oliwaWYKONANIE
Cebule posiekac i mocno obsmażyć na łyżce
oleju , podusić przez 15 min, zmiksowac , posolić i popieprzyć.
Mięso wołowe naciąć, rozbic na płaski płat. Natrzeć
mięso masą cebulowąi zostawić na dwie godziny do lodówki.
Bułkę namoczyć odcisnąć , dodać do
mięsa mielonego, wbić
jajko, dodać
natkę, doprawić i dokładnie wymieszać.Na płacie
wołowiny rozłożyć masę
mięsną,
marchewki, zwinąć w rulon, obwiązać nicią bawełnianą. Piec w temperaturze 180 C ok 1,5 godziny.SMACZNEGO