ßßß
SKŁADNIKI1 jajko4 łyżki miękkiego masła10 dag cukru pudru1 torebka cukru waniliowego3-4 łyżki kakao w proszku15 dag herbatników lub małych biszkoptów3łyzki rumu20 dag mlecznej czekolady5 dag białej czekoladyWYKONANIEJajka ubić z czterema łyżkami cukru w kąpieli wodnej, ubijane na parze będa bardziej puszyste. Herbatniki lub biszkpoty drobno zemleć. Masło utrzeć na kremową masę z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, dodać kakao, ubite jajko, rum i zmielone ciasteczka.Całość wyrabiać na jednolitą masę, grubo rozwałkować. Pokroić na nieduże kwadraty np. 4cm. Rozłożyć na desce odstawić do lodówki, aby masa dobrze stężałaMleczną czekoladę połamać na kawałki stopić w kąpieli wodnej, płynną masę cienko rozsmarować na arkuszu papieru do pieczenia, schłodzić w lodówce.Zastgłą czekoladę ostroznie wyłożyć na blat, ściągnąć papier. Nożem maczanym w ciepłej wodzie pokroić masę na 40 kwadracików o rozmiarach kostek nugatu.Każdą kostkę ułożyć między dwoma kawałkami czekolady ( cierpliwość i zręczność potrzebna), inaczej wszystko się rozpadnie. Wierzch udekorować wzorami z rozpuszczonej białej czekolady.SMACZNEGO