Wykonanie
Zanim opiszę to danie to muszę powiedzieć ,że dwa dni spędziłam na edytowaniu moich zdjęć do bloga. Zniknęły!!!!! Musiałam zapisywać je z Druszlaka, ponieważ ze swoich zasobów pomyłkowo wszystko usunęłam.Masakra , zdjęcia są już rozmazane, ale trudno za głupotę się płaci

SKŁADNIKI5
jajek ugotowanych na twardoduża puszka pasztetu z wątrubek drobiowych2 łyzki
masła3 łyżki
śmietany kremówki ( 30 %)łyżka ostrej
musztardyłyzka posiekanych
kaparówszklamka
zielonego groszku z puszki
sól,
pieprzNa glaretę :
marchewka,
pietruszka, 1/4
selera, pęczek świeżej
natki,
sól ,
pieprz, kapelusz
suszonego grzyba, po 5 ziaren
ziela angielskiego,
pieprzu,
sól, łyżka
żelatyny.WYKONANIE
Jajka obrać , przekroic na pół, wydrązyć
żółtkaDokładnie utrzec
masło z
musztardą, następnie cały czas ucierając dodawać posiekane
kapary,
żółtka, pasztet z
wątróbek. Dokładnie wymieszać.Połówki jaj napełnić masąWarzywa obrać, zalać 3 szklanki
wody, dodać
przyprawy. Gotować godzine na małym ogniu.
Wywar przecedzić . Dodać
żelatynę w/g przepisu na opakowaniu.Do głębokiego naczynia wlać 1/2
wywaru, rozsypać
groszek, wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ułożyć połówki jaj, zalać pozostałą galaretą. Schłodzić.Przed podaniem można ozdobić kostką z
papryki.SMACZNEGO