ßßß
500 g mąki pszennej,2 jajka,50 g drożdży,1/2 szklanki mleka,80g margaryny,łyżeczka cukru,szczypta soli,łyżeczka gałki muszkatołowej,suszone oregano lub świeże listkiFarsz:Opakowanie fety w kawałku,szklanka kukurydzy,150g wędzonego boczku,cebula,4 łyżki keczupu,ok 20 oliwek pokrojonychy w plasterki,Dodatkowo:1 roztrzepane jajko,łyżka mleka,ser żółty potarty do posypania bułeczekMleko podgrzać,pokruszyć do niego drożdże i dodać łyżkę cukru-wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut.Do miski wsypać mąkę dodać jajka, margarynę oraz przyprawy.Gdy zaczyn podrośnie wlewamy go do mąki i wyrabiamy do powstania elastycznej kuli.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy aż podwoi swoją objętość.Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je cieńko na blacie podsypanym mąką.Całość smarujemy keczupem i kładziemy dodatki.Zwijamy w rulon dość ciasno i tniemy go na ok 6 cm kawałki.Kładziemy bułeczki na blachę wyłożoną pergaminem farszem do góry. Smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem z mlekiem oraz posypujemy serem żółtym.Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.