Wykonanie

500 g
mąki pszennej,2
jajka,50 g
drożdży,1/2 szklanki
mleka,80g
margaryny,łyżeczka
cukru,szczypta
soli,łyżeczka
gałki muszkatołowej,
suszone oregano lub świeże listkiFarsz:Opakowanie
fety w kawałku,szklanka
kukurydzy,150g
wędzonego boczku,
cebula,4 łyżki
keczupu,ok 20
oliwek pokrojonychy w plasterki,Dodatkowo:1 roztrzepane
jajko,łyżka
mleka,
ser żółty potarty do posypania bułeczek
Mleko podgrzać,pokruszyć do niego
drożdże i dodać łyżkę
cukru-wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut.Do miski wsypać
mąkę dodać
jajka,
margarynę oraz
przyprawy.Gdy zaczyn podrośnie wlewamy go do
mąki i wyrabiamy do powstania elastycznej kuli.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy aż podwoi swoją objętość.Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je cieńko na blacie podsypanym
mąką.Całość smarujemy
keczupem i kładziemy dodatki.Zwijamy w rulon dość ciasno i tniemy go na ok 6 cm kawałki.Kładziemy bułeczki na blachę wyłożoną pergaminem farszem do góry. Smarujemy wierzch roztrzepanym
jajkiem z
mlekiem oraz posypujemy
serem żółtym.Pieczemy 20 minut w 180 stopniach.