ßßß
ok. 600 g pieczarek3 jajka3 średnie ogórki kiszonecebula czerwonapapryka czerwonapęczek koperkusól ; pieprzmajonezjogurt naturalny.Pieczarki myjemy , kroimy na pół i na plasterki. Następnie obsmażamy na patelni z odrobiną oleju , skrapiamy sokiem z cytryny ( żeby nie zrobiły się ciemne ) , solimy pod koniec smażenia. Odlewamy sok z pieczarek i przekładamy je do dużej miski. Cebulę kroimy w kostkę , również smażymy i dodajemy do pieczarek , to samo robimy z papryką. Ogórki kiszone obieramy ze skórki , kroimy w kostkę , wrzucamy do sałatki. Jajka gotujemy na twardo , kroimy w kostkę. Doprawiamy solą , pieprzem.Przygotowanie sosu :Ok. 1 ½ łyżki majonezu mieszamy z 4 – 5 łyżkami jogurtu naturalnego , doprawiamy solą i pieprzem , wlewamy do sałatki , mieszamy.Na koniec dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia.Smacznego :)
