Wykonanie
Lekka i kolorowa
sałatka, pełna różnorodnych smaków i witamin. Doskonała na kolację z lampką
białego wina.

Ilość porcji – 4Czas wykonania – 20 min.Stopień trudności – łatwySkładniki: na
sałatkę:4 garści ulubionej
sałaty300 g
wędzonego łososia (podzielony na małe plasterki lub paski)6 fig1
awokado2 czubate łyżki
owoców granatu na dressing:sok z 2
limonek1 łyżka
miodu2 łyżki
oliwy extra vergineszczypta
płatków chili
Sposób wykonania:
sałatę płuczemy i osuszamy,
figi myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki,
awokado myjemy, usuwamy pestkę i skórkę, kroimy w kostkę lub paski,do małego słoiczka wlewamy sok z
limonek,
oliwę,
miód, dodajemy chi lii, zakręcamy,słoik i energicznie mieszamy dressing, na talerzu układamy
sałatę, kawałki
łososia i
figi,całość posypujemy
owocami granatu oraz skrapiamy dressingiem.Inne propozycje:Lekka
sałatka z
kurczakiem i
mangoSałatka z
jajkiem i
łososiem na
szpinaku