ßßß
... chwilę później jednaj strucli już nie było...Składniki:Na ciasto:3 szklanki mąki pszennej tortowej2 jajka1 opakowanie naturalnego serka homogenizowanego (1/2 szklanki)1/2 łyżeczki cukru waniliowego2 łyżki cukru kryształ4 łyżki masła1 opakowanie drożdży instant 8 gszczypta soliNa masę serową:1 1/2 opakowania sera półtłustego 250 g (, czyli 375 g sera)7 łyżeczek cukru kryształ1 opakowanie cukru waniliowego3-4 kostki czekolady mlecznej i 3-4 kostki białej czekolady2 żółtka3 łyżki miękkiego masłaNa kruszonkę:2 łyżki masła2 łyżki mąki pszennej1 łyżeczka cukruDo posmarowania po wierzchu:2 łyżki mlekaPrzygotowanie:Ciasto:Wszystkie składniki muszą mieć pokojową temperaturę. Masło roztapiamy w rondelku, odstawiamy na chwilę do przestygnięcia (musi być ciepłe, ale nie gorące). Resztę składników umieszczamy w misce i mieszamy. Następnie wlewamy powoli masło. Zagniatamy całość rękami, aż nasze ciasto będzie miało gładką konsystencję i całkowicie odlepi się od rąk. Formujemy kulę. Odstawiamy w misce przykryte ściereczką na około 45 minut (do podwojenia objętości).Farsz:Wszystkie składniki oprócz czekolady wkładamy do miski i łączymy np. widelcem. Czekoladę mleczną i białą ścieramy (osobno!) na tarce o małych oczkach. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy czekoladę mleczną, mieszamy. Analogicznie postępujemy z czekolada białą.Dalsze etapy:Po upływie 45 minut jeszcze raz wyrabiamy krótko ciasto. Dzielimy je na dwie równe części. Każdą z nich rozwałkujemy na lekko podsypanej mąką stolnicy na dwa prostokąty. Na każdy prostokąt wykładamy połowę serowej masy (na środku, wzdłuż dłuższego boku). Następnie składamy ciasto (jednym bokiem przykrywamy część, na której znajduje się nadzienie, następnie składamy jeszcze raz, boki składamy pod spód).Uformowane strucle wkładamy do foremek aluminiowych do pieczenia (małe keksówki). Ostawiamy na 15 minut. Po tym czasie smarujemy je pędzelkiem zanurzonym w mleku. Następnie ukośnie nacinamy wierzch każdej strucli i posypujemy kruszonką.Kruszonka: Masło, mąkę i cukier wkładamy do miski i delikatnie łączymy ręką.Wkładamy strucle do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 30 minut. Po upieczeniu wyciągamy do przestygnięcia. Gdy nasze strucle przestygną wyciągamy je z foremek i podajemy.Smacznego