Wykonanie
Po wyczerpującym dniu nareszcie nadchodzi chwila relaksu. Chwila tylko dla mnie, gdy już wszyscy śpią. Zanim i ja udam się w krainę snu, korzystam najpierw z drobnych przyjemności. Gorąca kąpiel pełna wspaniałych zapachów unoszących się wokoło. A
potem, to co cieszy mnie najbardziej. Słodkie przyjemności... Dziś i Was zapraszam na
czekoladowo-malinowy relax.

... szybkie zdjęcie i
mogę się delektować wspaniałym, ciepłym
czekoladowo-
malinowym budyniem...Składniki:1/2 szklanki mrożonych
malin2 łyżki dobrego
kakao5-6 kostek gorzkiej lub
mlecznej czekolady (można dodać więcej)600 ml
mleka1
żółtko (
białko zamroźcie do wykorzystania przy innych przepisach)2 łyżki
mąki ziemniaczanej1 łyżka
mąki pszennej1 1/2 łyżeczki
masła1-2 łyżki
cukru (można pominąć, zależy od tego jak słodki
budyń chcemy
mieć i jaką
czekoladę i
kakao użyjemy)
wiórki kokosowe do posypaniaPrzygotowanie:Odlewamy około 3/4 szklanki
mleka, mieszamy z
mąką ziemniaczaną i pszenną oraz
żółtkiem. Pozostałe
mleko z
cukrem i
masłem gotujemy w garnku z grubym dnem. Do gotującego się
mleka wsypujemy startą na tarce (lub drobniutko pokrojoną)
czekoladę oraz
kakao. Mieszamy, aż masa będzie jednolita. Dodajemy przygotowane wcześniej
maliny. Mieszamy do połączenia składników.
Potem wlewamy
mleko z
mąką, cały czas mieszając. Mieszamy aż masa nabierze konsystencji budyniu. Podajemy. Na wierzch sypiemy odrobinę
kokosu.Przygotowanie
malin:
Maliny wkładamy do mikrofali na około 30 sekund (czas uzależniony od mocy mikrofali). Aż
maliny będą miękkie. Rozgniatamy je widelcem. Uwaga jeśli nie lubimy kawałków
owoców w budyniu można Przetrzeć
maliny przez sito.Smacznego