ßßß
Składniki:(na dwie porcje)2 łyżki masła + 1/2 łyżeczki do wysmarowania foremek1 łyżka cukru2 łyżki mąki pszennej1 łyżka kakao2 średnie banany2 łyżeczki wiórków kokosowych2 łyżeczki brązowego cukru4 kostki gorzkiej czekoladyPrzygotowanie:Do wysmarowanych masłem foremek wkładamy pokrojone banany. Posypujemy je wiórkami kokosowymi. W misce przygotowujemy ciasto. Wsypujemy mąkę, cukier, kakao, dodajemy miękkie masło. Łączymy ręką. Ciasto układamy na wierzchu każdej foremki. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik. Wyciągamy na chwilę foremki posypujemy brązowym cukrem i układamy po dwie kostki czekolady. Wkładamy do jeszcze nagrzanego piekarnika na około 3 minuty (aż czekolada lekko się zacznie topić). Wyciągamy.Smacznegoczwartek, 05 lutego 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog