ßßß
Pyszna i intensywna zupa. Przepis na nią pochodzi z TEGO blogaSkładniki1 bakłażan ze skórką1 czerwona cebula1 czerwona/żółta papryka2-4 ząbki czosnku600-800 ml przecieru pomidorowegosól, pieprz oraz ostra paprykaoliwa z oliwekWykonanieBakłażana pokroić w drobną kostkę (1×1 cm). Obrumienić na 3-4 łyżkach oliwy. Odstawić.Paprykę pokroić w kostkę (1×1 cm), a cebulę drobno posiekać. W garnku rozgrzać 3-4 łyżki oliwy, dodać pokrojoną paprykę, cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażyć 5 minut na średnim ogniu. Wlać przecier pomidorowy i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować około 10 minut. Dodać usmażonego bakłażana i kontynuować gotowanie przez 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta rozcieńczyć ją przegotowaną, gorącą wodą.