Roladki wieprzowe czy może zrazy, chyba tak też można nazwać to danie. Bardzo smaczne. Złamane pastą z suszonych pomidorów. Polecam na bardziej odświętny obiad np. w niedzielę.SKŁADNIKI:1 kg. ładnej szynki wieprzowej może być schabpasta z suszonych pomidorów20 dag. sera typu chedderplastry wędlinyogórek kiszonyNa marynatę:Zioła typu:majeranekrozmaryn,2 łyżki sosu sojowego ,2 ząbki czosnku,1 łyżeczka słodkiej paprykiWYKONANIE:Mięso pokroić na plastry, rozbić. Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso obtoczyć w marynacie i odstawić na dwie trzy godziny.Każdy płat mięsa smarować pastą z suszonych pomidorów,położyć wędlinę, ogórek pokrojony w paski oraz ser również pasek . Zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec 1, 5 godziny w temperaturze ok 200 stopniSMACZNEGO