Wykonanie
Składniki / Ingredients:300 g
mąki pełnoziarnistej / 300 g
flour4 łyżeczki
cukru waniliowego / 4 teaspoons vanilla sugar3
jajka / 3 eggs5
jabłek / 5 apples
mleko (ok. 2 szklanki) / milk (about 2 cups)
cukier cynamonowy / cinnamon sugar
cukier puder / powdered sugar
olej / oilSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: ok. 30 min, smażenie: 30 min, ilość: 20Na początku robimy ciasto. Miksujemy
jajka z
cukrem,
potem dodajemy
mąkę i
mleko i znowu miksujemy. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy trochę
mleka. Następnie przygotowujemy krążki z
jabłka.
Jabłka myjemy i obieramy. Wycinamy środek i kroimy
jabłka na nie za grubo. Gotowe krążki posypujemy
cukrem cynamonowym. Krążki maczamy w cieście i smażymy na patelni do zarumienia z obu stron. Przed podaniem posypujemy placuszki
cukrem pudrem, smacznego!*****At the beginning, we
make the dough. We mix the eggs with the sugar, then we add
flour and milk and mix it again. If the dough is too thick, we add a little milk. Then, we prepare discs with apples. We wash and peel the apples. We cut out the middle and cut apples don't too thick. Finished discs apples, we sprinkle with cinnamon sugar. We dipped discs in the dough and fry in a pan until golden brown on both sides. Before serving, we sprinkle them with powdered sugar, enjoy your meal!