Wykonanie

Składniki:2
galaretki o smaku
cytrynowym,500g
twarogu tłustego,250g
sera mascarpone,2 czubate łyżki
cukru pudru ( można dać więcej, według własnego smaku),1
cytryna,2
galaretki pomarańczowe ( lub o smaku
brzoskwiniowym),240g
brzoskwiń z
syropu,okrągłe
biszkopty.Przygotowanie:2
galaretki o smaku
cytrynowym rozpuścić w 250ml gorącej
wody. Pozostawić do ostygnięcia.
Twaróg rozgnieść widelcem z
cukrem pudrem, a następnie zmiksować. Dodać
ser mascarpone i również razem zmiksować. Gdy
galaretki cytrynowe całkowicie ostygną zmiksować razem z poprzednimi składnikami. Po zmiksowaniu spróbować czy nie należy dodać więcej
cukru pudru - dodać według własnego smaku.Spód tortownicy o śr. 26cm wyłożyć
biszkoptami i wyłożyć, rozsmarowując równomiernie masę. Włożyć do lodówki.Dwie
galaretki pomarańczowe rozpuścić w 500ml gorącej
wody. Pozostawić do ostygnięcia.
Brzoskwinie zblenderować i nadal blenderując powoli dodawać schłodzone
pomarańczowe galaretki. Masę wylać na stężałą masę
serową. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.


Smacznego!!!