ßßß Cookit - przepis na Sernik na zimno cytrynowo brzoskwioniowy

Sernik na zimno cytrynowo brzoskwioniowy

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 galaretki o smaku cytrynowym,
500g twarogu tłustego,
250g sera mascarpone,
2 czubate łyżki cukru pudru ( można dać więcej, według własnego smaku),
1 cytryna,
2 galaretki pomarańczowe ( lub o smaku brzoskwiniowym),
240g brzoskwiń z syropu,
okrągłe biszkopty.
Przygotowanie:
2 galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 250ml gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia.
Twaróg rozgnieść widelcem z cukrem pudrem, a następnie zmiksować. Dodać ser mascarpone i również razem zmiksować. Gdy galaretki cytrynowe całkowicie ostygną zmiksować razem z poprzednimi składnikami. Po zmiksowaniu spróbować czy nie należy dodać więcej cukru pudru - dodać według własnego smaku.
Spód tortownicy o śr. 26cm wyłożyć biszkoptami i wyłożyć, rozsmarowując równomiernie masę. Włożyć do lodówki.
Dwie galaretki pomarańczowe rozpuścić w 500ml gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Brzoskwinie zblenderować i nadal blenderując powoli dodawać schłodzone pomarańczowe galaretki. Masę wylać na stężałą masę serową. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/02/sernik-na-zimno-cytrynowo-brzoskwioniowy.html