Wykonanie
Rzadko robię desery... Tym razem przytrafił się wyjątek, ponieważ moja mama bardzo chciała jakoś zagospodarować
banany, które nie zostały zjedzone w trakcie Świąt... Wyobraźnia poszła w ruch, a taki jest efekt...Składniki:- 250g
sera mascarpone- 1 łyżka
cukru pudru- 3 średnie, bardzo dojrzałe
banany- 1 opakowanie
galaretki truskawkowej- 1 opakowanie okrągłych
biszkoptów.Wykonanie:Rozpuścić
galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Banany obrać i dokładnie rozgnieść widelcem.
Serek mascarpone utrzeć z
cukrem pudrem na gładką masę. Do
serka dodać
banany i starannie wymieszać tak, aby nie było grudek.Do uzyskanej masy dodać tężejącą
galaretkę truskawkową. Wszystko ponownie wymieszać.Dno naczynia wyłożyć
biszkoptami, następnie przełożyć masę
serowo -
bananową. Wierzch wyrównać i ozdobić
biszkoptami.Wstawić do lodówki na 3-4h.UWAGA!! Jako naczynie polecam tortownicę!!Gotowe. Smacznego.