ßßß
SKŁADNIKI;1 upieczony spód od torta1 galaretka pomarańczowa3 puszki mandarynek w syropie250 g serka mascarpone400 g śmietany kremówki2 łyżeczki cukru pudrubiszkoptyPRZYGOTOWANIE ;
W soku z mandarynek gotujemy galaretkę, gdy lekko przestygnie dodajemy połowę mandarynek.
Miksujemy blenderem na jednolita masę i zostawiamy do stężenia.
Biszkopty kroimy na pół.
Do miski wlewamy 200 g śmietany kremówki, dodajemy cukier puder i miksujemy, następnie po łyżeczce dodajemy serek mascarpone. Odstawiamy na chwile do lodówki.
Spód delikatnie zwilżamy pozostałym sokiem, nakładamy krem i obkładamy brzegi biszkoptami. Na wierzchu układamy pozostałe mandarynki i delikatnie dociskamy. Wstawiamy do lodówki.
Gdy galaretka zacznie gęstnieć, wykładany ją na torcik i wstawiamy do lodówki.
Ubijamy 200 g śmietany kremówki na sztywno, następnie szprycą dekorujemy torcik.Bardzo prosty przepis i bardzo smaczny, nie zdążyłam zrobić zdjęcia w całości.SMACZNEGO !!!